Belka
Piątek, 29 Marca 2024   imieniny: Wiktoryna, Cyryl, Eustachy
Rejestracja Witaj: Gościu, Zaloguj się
 
Belka
 
 

Podkarpackie przysmaki na Karpackich Klimatach. Tak Paweł Dobrzański gotował w Kuchni Dzień Dobry TVN [ZDJĘCIA]

Data publikacji: 2018-08-21, Data modyfikacji: 2018-08-21
A A AWydrukDrukuj  
 
Podczas Karpackich Klimatów, w Kuchni Dzień Dobry TVN, Paweł Dobrzański, właściciel i szef kuchni restauracji Posmakuj w Krośnie i w Warszawie, przygotował dania kuchni polskiej oparte na produktach z Podkarpacia i regionalnych przysmakach. Uczestnik pierwszej edycji programu "Azja Express" gotował królika duszonego w podkarpackim winie oraz naleśniki z jogurtem i owocami. Zachęcał też do spróbowania regionalnego pieczywa: chleba z czarnuszką, chleba na kefirze i proziaków.

Pełna treść wiadomości na: brzozow.naszemiasto.pl/artykul/podkarpackie-przysmaki-na-karpackich-klimatach-tak-pawel,4771029,gal,t,id,tm.html?kategoria=29
brzozow.naszemiasto.pl, Źródło artykułu: brzozow.naszemiasto.pl
 
Komentarze
Brak komentarzy, Twój może być pierwszy!
Autor:
Kod z obrazka:
Puste pole z komentarzem
Puste pole z podpisem
Wyszukaj
 
Kreska
Dodaj artykuł
 




Brak sond
 
Newsletter
Bądź na bieżąco z nadchodzącymi imprezami. Zapisz się na bezpłatny newsletter.
 
 
Powiat brzozowski – powiat centralnej części województwa podkarpackiego, z siedzibą w Brzozowie. W skład powiatu wchodzą gminy: Brzozów, Domaradz, Dydnia, Haczów, Jasienica Rosielna i Nozdrzec.
Powiat usytuowany jest na stoku Pogórza Dynowskiego, zachodniej części Pogórza Przemyskiego i północnych krańcach Kotliny Jasielsko-Krośnieńskiej.
Na terenie powiatu brzozowskiego znajdyją się dwa rezerwaty przyrody: Kretówki oraz rezerwat przyrody Cisy w Malinówce.

Dominującą gałęzia gospodarki tego obszaru jest turystyka, poza nią występuje przemysł spożywczy, drzewny i wydobywczy (ropa naftowa i gaz ziemny).
 

Zgłoś uwagi - uzupełnij wszystkie pola